Pączki na kuchni polowej 🍩
Czuwaj!
Wczoraj wróciłyśmy z obozu, na którym miałyśmy okazję przeżyć wiele przygód i spróbować nowych rzeczy. Jedną z nich było zrobienie samodzielnie pączków na kuchni polowej. Zgodnie z obietnicami, przedstawiamy przepis, aby móc je zrobić ponownie w domu.
Pączki serowe
Składniki:
- 1l oleju
- 4 jajka
- 2 kubki mąki
- 4 łyżki cukru
- cukier wanilinowy
- 0,5kg twarogu
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Potrzebny sprzęt: garnek, łyżka, patelnia, widelec, taca
Wygnieć widelcem twaróg w garnku i dodaj do niego cukier, jaja, cukier wanilinowy, 2 kubki mąki i łyżeczkę sody. Całość wymieszaj. Z ciasta formuj łyżką kulki, które wrzucaj na rozgrzany olej na patelni. Obracaj je widelcem, żeby usmażyły się jednakowo z każdej strony na złoty kolor. Gotowe wyłóż na tackę. Można je posypać cukrem pudrem.
Podczas jedzenia, zachęcamy do obejrzenia zdjęć z tegorocznego obozu.
Smacznego!
Kadra 75 NGDH "Mistral"
Komentarze
Prześlij komentarz